Pinaattisämpylät

Leivoin Kauneus ja Terveys -lehden ohjeella salaatin seuraksi pinaattisämpylöitä. Maistuivat maukkailta, kuten tuore leipä ehkä aina. Mukavaa vaihtelua ja voisin kokeilla joskus uudemmankin kerran.


5 dl piimää
50 g hiivaa
2 tl merisuolaa
2 rkl siirappi
150 g pakastepinaattia
2 dl spelttirouhetta
1 dl vehnänalkioita
½ dl pellavansiemeniä
9–10 dl kolmen viljan sämpyläjauhoja
½ dl oliiviöljyä

Voiteluun
¼ dl vettä
¼ dl pellavansiemeniä

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva piimän sekaan. Lisää merisuola, siirappi sekä sulaneet ja valutetut pinaatit.
Lisää spelttirouhe, vehnänalkiot ja pellavansiemenet. Alusta taikinaan jauhot vähitellen niin, että taikina jää pehmeäksi mutta irtoaa kulhon reunoista ja käsistä. Lisää vielä öljy.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä 30 minuuttia. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo paloista kaksi noin 40 sentin pituista tankoa jauhojen avulla. Leikkaa tanko kymmeneen kolmionmuotoiseen osaan. Kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle pellavansiemeniä. Paista uunissa 225 asteessa noin 10 minuuttia.

Itse jätin vehnänalkiot pois, kun ei sattunut olemaan ja pellavansiemenet korvasin auringonkukan- ja kurpitsansiemenillä. Hyvin maistuivat näinkin.

Kommentit

  1. Pinaattisämpylät kuulostaa kyllä hyviltä! Pitääkin ottaa tämä kokeiluun. :)

    Mie oon jo pitkään haaveillut kokeilevani porkkana-vuohenjuustopuusteja, mutta sain pari viikkoa sitten mammalta pakkasen täyteen ruisleipää, joten vielä tovin saan odotella...

    VastaaPoista
  2. Porkkana-vuohenjuusto kuulostaa kyllä aika herkulta. Meilläkin on vielä pullaa pakkasessa edellisestä leipomisesta, että pitäisi varmaan ne syödä ennen kuin pääsee uusia leipomaan ;)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mummon vaaleat piirakat

Kuulumiset

Täydellinen pippurikastike